Programul Abilități pentru prevenirea și rezolvarea de conflicte în Penitenciarul Colibași în cadrul proiectului „Contribuție la implementarea legislației penale în România”

Începînd cu anul 2013 am reluat activitatea de educație și formare în mediul penitenciar. În calitate de parteneri cu Asociația Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului avem responsabilitatea implementării unui program de educație pentru persoanele private de libertate, program ale cărui obiective educaționale să corespundă cu criteriile de evaluare ale procesului de reintegrare al deținuților, așa cum vor fi acestea prevăzute de regulamentul de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. În anii 2014 – 2015 am lucrat în Penitenciarul Colibași cu deținuți din regimul de maximă siguranță și regimul închis 4 module de program a cîte 12 ședințe fiecare. Activitatea în peniteciar s-a realizat săptămînal, o zi pe săptămînă.

Programul „Abilități pentru prevenirea și rezolvarea de conflicte” se află în prezent în procesul de acreditare la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Activitatea va continua și pentru perioada 2015 – 2016.