Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice

Ana Birchall: Am o veste bună pentru toate femeile din România: Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice a fost aprobată de Guvernul României.

Încă de la alăturarea României grupului de state care şi-au anunţat intenţia de a adopta şi ratifica Convenţia de la Istanbul am fost o fermă susţinătoare a acestui demers.

Semnarea şi ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul va însemna foarte mult pentru toate victimele violenţei de orice fel împotriva femeilor, fie că vorbim de violenţă domestică, fizică sau psihologică. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza acestor tipuri de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie.

Îi mulţumesc domnului prim ministru Victor Ponta atât pentru susţinerea şi sprijinul constant de care a dat dovadă faţă de semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul, cât şi pentru condamnarea publică a tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor.

Mulţumesc echipelor iniţiatoare de la Ministerul Muncii, condus de doamna ministru Rovana Plumb şi de la Ministerul Afacerilor Externe, condus de domnul ministru Ana-BirchallTitus Corlăţean şi tuturor celorlalţi miniştri care au avizat şi semnat acest memorandum. Mulţumesc domnului Viceprim-ministru şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, domnului Viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea, domnului ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi domnului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc pentru implicarea de care au dat dovadă în susţinerea adoptării cu celeritate a memorandumului pentru semnarea Convenţiei de la Istanbul.

Guvernul Ponta a reuşit să plaseze România printre statele care condamnă, acum şi oficial, violenţa împotriva femeilor. Acest lucru trebuie apreciat mai ales dacă ne gândim că Memorandumul privind semnarea Convenţiei de la Istanbul este în procedurile de aprobare de mai mulţi ani.

În calitate de parlamentar de referinţă al României, membru în reţeaua APCE pentru lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei domestice sunt onorată să le mulţumesc şi colegelor şi colegilor mei din APCE care au promovat Convenţia de la Istanbul în România, care au răspuns invitaţiilor noastre la dezbatere şi dialog şi care sunt în permanenţă conectaţi cu problemele cu care se confruntă femeile din spaţiul european şi extra-european.

Ultimul pas, înainte de ratificarea Memorandumului privind semnarea Convenţiei de la Istanbul de către Parlamentul României este aprobarea acestuia de către Preşedintele Traian Băsescu. Fac un apel pe această cale către Preşedinţia României să semneze cu celeritate memorandumul aprobat de Guvern şi să nu blocheze în nici un fel procedurile de ratificare, pentru a ajuta numeroasele victime ale violenţei domestice şi de orice fel din România şi din regiune.

Să nu uităm, domnule preşedinte Băsescu, că violenţa de orice fel împotriva femeilor trebuie condamnată. România poate deveni o voce importantă în ceea ce priveşte lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei domestice.
Deputatul PSD Ana Birchall, parlamentar de referinţă al României în rețeaua parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, special constituită pentru combaterea violenţei asupra femeilor mulțumește Guvernului Ponta pentru aprobarea cu celeritate a memorandumului privind Convenţia de la Istanbul.

„Încă de la alăturarea României grupului de state care şi-au anunţat intenţia de a adopta şi ratifica Convenţia de la Istanbul am fost o fermă susţinătoare a acestui demers”  a spus Ana Birchall.

„Semnarea şi ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul va însemna foarte mult pentru toate victimele violenţei de orice fel împotriva femeilor, fie că vorbim de violenţă domestică, fizică sau psihologică. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza acestor tipuri de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie” a afirmat deputatul PSD.

„Îi mulţumesc domnului prim ministru Victor Ponta atât pentru susţinerea şi sprijinul constant de care a dat dovadă faţă de semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul, cât şi pentru condamnarea publică a tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor.”

„Mulţumesc echipelor iniţiatoare de la Ministerul Muncii, condus de doamna ministru Rovana Plumb şi de la Ministerul Afacerilor Externe, condus de domnul ministru Titus Corlăţean şi tuturor celorlalţi miniştri care au avizat şi semnat acest memorandum. Mulţumesc domnului Viceprim-ministru şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, domnului Viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea, domnului ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi domnului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc pentru implicarea de care au dat dovadă în susţinerea adoptării cu celeritate a memorandumului pentru semnarea Convenţiei de la Istanbul” a declarat Ana Birchall.

„Guvernul Ponta a reuşit să plaseze România printre statele care condamnă, acum şi oficial, violenţa împotriva femeilor.  Acest lucru trebuie apreciat mai ales dacă ne gândim că Memorandumul privind semnarea Convenţiei de la Istanbul este în procedurile de aprobare de mai mulţi ani”
„În  calitate de parlamentar de referinţă al României, membru în reţeaua APCE pentru lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei domestice sunt onorată să le mulţumesc şi colegelor şi colegilor mei din APCE care au promovat Convenţia de la Istanbul în România, care au răspuns invitaţiilor noastre la dezbatere şi dialog şi care sunt în permanenţă conectaţi cu problemele cu care se confruntă femeile din spaţiul european şi extra-european” a continuat deputatul PSD.

„Ultimul pas, înainte de ratificarea Memorandumului privind semnarea Convenţiei de la Istanbul de către Parlamentul României este aprobarea acestuia de către Preşedintele Traian Băsescu. Fac un apel pe această cale către Preşedinţia României să semneze cu celeritate memorandumul aprobat de Guvern şi să nu blocheze în nici un fel procedurile de ratificare, pentru a ajuta numeroasele victime ale violenţei domestice şi de orice fel din România şi din regiune.

„Să nu uităm, domnule preşedinte Băsescu, că violenţa de orice fel împotriva femeilor trebuie condamnată. România poate deveni o voce importantă în ceea ce priveşte lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi împotriva violenţei domestice” a mai spus deputatul PSD, Ana Birchall.