Scrisoare deschisă către TVR și CNA

10 organizații ne-guvernamentale și 2 experți au transmis marți 12 noiembrie 2013 o Scrisoare deschisă către Societatea de Televiziune Română și Consiliul Național al Audiovizualului.
Organizațiile semnatare, cu activitate în domeniul luptei impotriva violenței in familie, trag un semnal de alarmă în legătură cu emisiunea „Prețuiește viața” – edițiile difuzate pe 20 octombrie și 27 octombrie 2013.

Cazul „rezolvat” în direct a implicat o minoră de 9 ani și pe mama sa. Cele două se aflau într-o situație tragică, cunoscută de realizatorii emisiunii și prezentată ca atare în mod intenționat publicului. Minora a fost pusă în situații dureroase, în public, adresându-i-se întrebări legate de evenimentele violente suferite în familie. Analizând emisiunea, profesioniștii semnatari ai acestei petiții sunt preocupați de eventualele consecințe ale dezvăluirii publice a experiențelor suferite. Minora fiind elevă, colegii ei au putut urmări aceste momente, ceea ce poate crește o dată în plus vulnerabilitatea minorei.

 găsiți textul aici

1 răspunde

Comentariile sunt închise.