„Nu renunța!” – Campanie pentru informarea persoanelor care consideră că sunt victime ale violenței în familie sau în situații de risc

Conform ultimei estimări a Organizației Mondiale a Sănătății, în România 1 din 4 femei a fost victima violenței în familie sau în cuplu pe parcursul vieții. Conform sondajului de opinie publicat la 21 august de INSCOP Research, realizat la comanda „Adevărul”, peste 22% dintre cei întrebați au auzit in acest an în mediul lor de cunoscuți sau la locul de muncă de cel puțin 1 caz de femeie victimă a violenței în familie.
În România există în prezent confirmate 47 de adăposturi, dar cifra se poate modifica luna viitoare și nu doar în sens pozitiv. În aceste adăposturi sunt între 500 și 600 de locuri. Conform standardului european ar trebui să avem minimum 1900 de locuri în adăposturi.
Acestea sunt cifre. Dar fiecare femeie în parte nu va fi ajutată de cifre. Așa cum nu va fi ajutată de simplul fapt că legislația privind violența în familie s-a modificat în 2012 și că a apărut ordinul de protecție. Fiecare femeie care crede că ceva este în neregulă în relația ei de familie sau de cuplu va fi ajutată de INFORMAȚIE.
Campania noastră se adresează tuturor celor care caută informație despre violența în familie. Am făcut eforturi să oferim informație despre aspectele practice. Oamenii se pierd printre cifre și autorități cu responsabilități divizate. Trebuie să se descurce singuri. Informația despre aspecte practice poate fi de ajutor.
Campania se desfășoară pe blogul Asociației Transcena