Prin actiunile sale, FILIA sprijina: egalitatea de sanse, emanciparea femeilor, educatia sensibila la gen, politici publice sensibile la gen, studii si cercetari care includ si dimensiunea de gen,  participarea politica a femeilor reprezentarea politica a intereselor de gen, a intereselor femeilor, filiapoliticilor care sprijina parteneriatul public-privat dintre femei si barbati, incluziunea sociala, politici de armonizare a vietii de familie cu profesia s.a. Promovam asigurarea unei vieti demne pentru femei si barbati indiferent de etnie, dizabilitati, orientare sexuala, mediu de rezidenta, educatie s.a.
Centrul FILIA desfasoara activitati structurate pe trei paliere principale: cercetare, activism si constientizare, dezvoltare institutionala.

În ultimii ani, FILIA a organizat proteste și acțiuni publice privind combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor. Activităţile organizaţiei s-au intensificat începând cu 25 Noiembrie 2010, urmărind obiective punctuale precum introducerea ordinului de protecție în legislația românescă și bugetarea adăposturilor pentru victimele violenței în familie. În luna noiembrie 2012, Centrul FILIA a derulat o campanie de vizibilizare a violenței împotriva femeilor care a inclus mai multe activităţi: campanie în mediul online (Facebook) „Eu sunt machiată. Ea poate nu. Ajunge!”, flashmob-uri în fața mai multor instituții care au atribuții în domeniul combaterii violenței asupra femeilor, pentru a cere măsuri eficiente și politici bugetate corespunzator; masă rotundă în cadrul căreia a participat Eleonora Pokola, autoarea cărții ,,Povestea unei supravietuitoare’’, care a vorbit despre experientele personale trăite într-o relație abuzivă și despre dificulățile pe care le-a întâmpinat atunci când s-a decis să iasă din această relație, expoziție mobilă privind combaterea hărțuirii stradale; organizarea protestului „Violenta nu este divertisment!”, alături de Asociația FRONT și Societatea de Analize Feministe AnA, împotriva modului în care mass-media contribuie la întreținerea și promovarea unei culturi a violenței prin tabloidizarea și transformarea violenței împotriva femeilor în divertisment.

De la înfiinţarea sa, Centrul FILIA a implementat programe care au sprijinit egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi în România şi combaterea discriminării de gen. Asociaţia Centrul FILIA este membră a mai multor reţele naţionale şi internaționale (Romanian Women’s Lobby, ENAR-Romania) și membră a coaliţiei informale, Coaliţia Antidiscriminare.

Mai multe detalii privind implicarea Centrului FILIA în activităţi menite să combată şi să prevină violenţa împotriva femeilor puteţi găsi aici: http://www.centrulfilia.ro/index.php/example-pages/128-2012-campanie-de-vizibilizare-a-violentei-impotriva-femeilor

Alte informaţii:

http://www.centrulfilia.ro/

http://www.facebook.com/centrul.filia?fref=ts