Luni 15 aprilie 2013 la Clubul Ţăranului Român a avut loc lansarea Asociaţiei U.N.I.T.

Evenimentul “Fii parte din schimbare” a fost organizat în parteneriat cu Fundația Institutul Național Democrat (NDI) şi Asociaţia Transcena.
Asociaţia UNIT a luat fiinţă la initiaţiva grupului de tineri rromi, stagiari în cadrul programului de Participare civică şi politică a rromilor, implementat de către NDI şi are ca scop promovarea intereselor tinerilor şi a grupurilor vulnerabile pe plan social, cultural, educaţional, sportiv şi economic. Grupul de iniţiativă este format din activişti rromi, cu o experienţă bogată în scrierea şi implementarea proiectelor destinate tinerilor şi persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.
A fost prezentat unul dintre primele proiecte de educaţie civică ale Asociaţiei prin metoda nonformală Teatru forum – o invitaţie deschisă către spectatori să reflecteze, să se transpună în pielea personajelor şi să găsească o soluţie la situaţia prezentată. Piesa de teatru forum a pus în discuţie problemele relaţiilor de căsătorie dintre rromi şi majoritari. Piesa a fost realizată de membrii Asociaţiei împreună cu regizoarea Mihaela Săsărman, preşedinta Asociaţiei Transcena.

Fotografii realizate de Dana Sacalov

1 răspunde

Comentariile sunt închise.