Teatru Forum Colegiul Național de Artă Regina Maria

„Școala Altfel” în mediul on-line. Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

Unul dintre programele care aducea „briza” de vacanță în cotidianul elevilor nu a fost suspendat, așa încât „Școala Altfel” se desfășoară tot on-line.
Un exemplu în acest sens ne-a fost oferit de Colegiul Național de Artă „Regina Maria”, care în cadrul activităților dedicate săptămânii „Școala Altfel”, a desfășurat o dezbatere de teatru forum on-line cu elevii clasei a IX-a C, profil coregrafie-arta actorului.
Invitată a fost Mihaela Săsărman, profesor asociat UNATC, președinta Asociației Transcena.
Gazdele au fost profesor Carmen Chilea, directorul colegiului, prof. Angela Doicescu și prof. Daniela Stroie, consilier școlar.
Participanții au abordat tema violenței domestice. Dezbaterea a pornit de la vizionarea unui film realizat de un grup de creație al elevilor de la Colegiul Național „Matei Basarab” din București, împreună cu echipa de teatru a Asociației Transcena (https://transcena.ro/ ).

Elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” au abordat problema și din perspectiva adolescenților care se pregătesc pentru carieră și viață, dar și din perspectivă profesională, ca viitori oameni de spectacol care vor face, la rândul lor, proiecte de educație prin artă. „Fiecare a avut libertatea să își exprime propria opinie în legătură cu niște subiecte foarte importante în ziua de azi”, a spus una dintre eleve în încheiere.

… articolul continua AICI

sursa: Ziua de Constanta